İTİCÜ'yu tercih eden öğrencilere diz üstü bilgisayar...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2007 15:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Murat Yalçıntaş, İTO olarak bu yıl, İTİCÜ'yü tercih edecek tüm öğrencilere diz üstü bilgisayar hediye edeceklerini bildirdi.

İTO ve İTİCÜ tarafından üniversitenin, 2007-2008 eğitim öğretim yılında öğrencilere sundukları olanaklara ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Yalçıntaş, İTO olarak gençliğin iyi yetişebilmesi için ellerinden gelen tüm desteği vermeye çalıştıklarını söyledi.

Yalçıntaş, üniversiteye bu yıl İTO olarak daha önce sağlamadıkları yeni destekler sağladıklarını, bunların artarak devam edeceğini belirterek, bunlardan ilkinin, var olan kampüs alanının artırılması olduğunu, bunun için Küçükyalı'da hem metro hem de karayolu itibarıyla ulaşım imkanlarına sahip 2 tane kampüs binası satın aldıklarını ve değişimini yaparak bu dönem eğitim öğretime hazır hale getireceklerini ifade etti.

İkinci destek olarak da, bu sene üniversiteyi tercih edecek tüm öğrencilere İTO olarak bir tane diz üstü bilgisayar hediye edeceklerini kaydeden Yalçıntaş, üçüncü olarak ise ÖSS'de ilk bine girerek İTİCÜ'yü tercih edecek öğrencilere yüzde 100, bin ile 2 bin 500 arasında olup da kayıt yaptıran öğrencilere yüzde 75, 2 bin 500 ile 5 bin arasında olup da kayıt yaptıranlara da yüzde 50 burs verileceğini anlattı.

AB BİLGİLENDİRME PROJESİ

İTİCÜ Rektörü Prof. Dr. Ateş Vuran da, kurucu vakıf olarak İTO'nun üniversiteye verdiği desteğe minnet duyduklarını aktararak, İTİCÜ'nün özgün bir şehir üniversitesi olduğunu söyledi.

Vuran, İTO'nun burslarının yanı sıra üniversitenin de bursları olduğunu belirterek, her öğrencinin 3,5 ortalamasını tutturması durumunda yukarı doğru kademeli olarak artan burs imkanı sağlandığını söyledi.

Tamamen interaktif eğitim verdiklerini belirten Vuran, bu yıldan başlamak üzere öğrencilerin derste bile yurt dışında bir üniversitenin derslerini takip edebileceklerini kaydetti.

Vuran, yarı kamusal görev yerine getirmeleri nedeniyle, hem kamusal hem de sosyolojik sorumlulukları olduğunu ifade ederek, bu yolda Türkiye'nin öncelikle AB ülkelerinde daha sonra da diğer ülkelerde doğru bir biçimde tanıtılması için bu ülkelerde bilgilendirme görevini üstlendikleri bir projeyi hayata geçireceklerini anlattı.

İTİCÜ'nün mevcut AB Araştırma ve Uygulama merkezinden bir ekibin, AB ülkelerinde her ülkenin kendi dilinde Türkiye ile doğru bilgilerin aktarılacağı bir görev üstendiğini söyledi.

Vuran, İTİCÜ'nün Amerika, Almanya, Fransa, İngiltere, İsveç, İtalya, Yunanistan'ı içeren ülkelerdeki bazı üniversitelerle akademik ilişkileri olduğunu ve bu üniversiteler arasında öğrenci değişim programlarının uygulandığını belirtti.

Üniversitenin bir şehir üniversitesi olduğunu ve Anadolu'dan çok fazla öğrenci tarafından tercih edilmediğini ifade eden Vuran, ancak şehir dışından gelen öğrenciler için konuk evlerinin olduğunu belirtti.

Vuran ayrıca, Küçükyalı'daki kampüste meslek yüksek okulu, mühendislik ve fen bilimleri enstitüsü ve bilgi güvenliği araştırma merkezi gibi teknik bölümlerin bulunacağını dile getirdi.

İTİCÜ'yü diğer vakıf üniversitelerinden ayıran en önemli unsurun da kamusal vakfın kurduğu bir üniversite olması, her şeyin sistem dahilinde belirli bir hiyerarşiye göre yapılması olduğunu ifade eden Vuran, üniversitenin, vakıf üniversiteleri içinde en düşük eğitim ücretine sahip olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber